Beppie Breemerkamp van GroenLinks geeft stokje door

Beppie Breemerkamp uit Mierlo zal na de verkiezingen niet terugkeren in de gemeenteraad van Geldrop-Mierlo. Twaalf jaar lang was ze gemeenteraadslid, nu fungeert ze als lijstduwer. Beppie heeft het stokje overgegeven aan Niek Engbers, ook uit Mierlo. Engbers is gemeenteraadslid en lijsttrekker van GroenLinks voor de gemeenteraadsverkiezingen van woensdag 19 maart.

Engbers en Breemerkamp vertegenwoordigen op dit moment GroenLinks in de gemeenteraad van Geldrop-Mierlo. Nu is er nog een fractie PvdA/GroenLinks, na de verkiezingen komen beide partijen apart in de gemeenteraad.

De 58-jarige Breemerkamp heeft zich volgens haar partijgenoten de afgelopen twaalf jaar “met hart en ziel ingezet voor een groen en sociaal Geldrop en Mierlo.” Voor Breemerkamp is nu het moment aangebroken om te stoppen.

“Ik ben trots op de nieuwe lijsttrekker Niek Engbers en de andere kandidaten op de GroenLinks lijst. Het zijn betrokken mensen die weten waar ze het over hebben.” Beppie Breemerkamp (58) en Niek Engbers (28) hebben de afgelopen vier jaar samen GroenLinks vertegenwoordigd in de raad, dus Beppie weet aan wie ze het stokje over geeft. 

Vanuit het hart

Beppie over Niek: “Zijn passie en overtuiging om de gemeente mooier, groener en socialer te maken is aanstekelijk. Hij is eerlijk en spreekt vanuit zijn hart. Na twaalf jaar raadslid te zijn geweest, kan ik u verzekeren dat dit in de politiek een zeldzaamheid is. Ik ben er van overtuigd dat Niek als lid van de raad onmisbaar is voor Geldrop-Mierlo. Hij maakt hij zich oprecht zorgen om het sociale gezicht en het mooie groen in onze gemeente.”

Gegroeid

GroenLinks Geldrop-Mierlo is de afgelopen jaren gegroeid. De lijsttrekker weet zich gesteund door een enthousiaste en stevige club mensen, waardoor er op allerlei terrein kennis in huis is, van groenbeheer tot woningbouw en van cultuur tot zorg. “Ik kan met een gerust hart vertrekken. Ik maak graag plaats voor mijn opvolger”, aldus Breemerkamp. Zij is positief over de toekomst van GroenLinks Geldrop-Mierlo: “Naast Niek staan er nog veel andere goede kandidaten op de lijst. Het klinkt misschien cliché, maar mijn erfenis is in hele goede handen.”

Integer

Niek Engbers staat voor een mooie uitdaging. Hij kijkt met een goed gevoel terug op de samenwerking in de afgelopen raadsperiode met Beppie. “Ik ken niemand die zo eerlijk en integer handelt als Beppie. Zij bedrijft politiek vanuit haar hart. Ze heeft mij laten zien dat je politiek niet alleen bedrijft in de raadszaal, maar juist ook daarbuiten. Dat maakt GroenLinks een betrouwbare partij. Beppie is vier jaar lang mijn mentor geweest en ik ben ongelofelijk trots dat ik haar stokje mag overnemen, in en buiten de gemeenteraad!”