Nieuws

Kandidatenlijst vastgesteld!

24 sterke kandidaten zetten zich in voor een eerlijk en duurzaam Geldrop-Mierlo

Op donderdag 23 november jl. heeft de Algemene Ledenvergadering van GroenLinks Geldrop-Mierlo de kandidatenlijst voor de gemeenteraadverkiezingen van 2018 vastgesteld.

Huidig fractievoorzitter Rob van Otterdijk was al in een eerder stadium door de leden verkozen tot lijsttrekker. Van de in totaal 24 kandidaten wordt de top-6 uitgelicht:

Lees verder

Oproep

Beste Leden,

Sluit je aan bij de beweging! Komende maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen en inmiddels zijn de leden van GroenLinks Geldrop-Mierlo al druk in de weer om er een mooie campagne van te maken.
Een van de manieren waarop we met elkaar gaan communiceren is een whatsapp-groep waarmee we rondom campagneactiviteiten snel afspraken kunnen maken.

Wil je op de hoogte gehouden worden en helpen bij de activiteiten die we de komende maanden gaan uitvoeren dan kun je dus meedoen in de whatsapp-groep die hiervoor is opgericht; laat het ons weten via een mail of stuur een bericht naar 0650894126 waarin je aangeeft mee te willen doen met #GLGMGR18 (dat staat voor GroenLinks GeldropMierlo GemeenteRaadsverkiezingen 2018).

Met vriendelijke groet,
Paul Kuijken.

GroenLinks Geldrop-Mierlo zoekt jou als kandidaat-raadslid

Bepaal de toekomst van je woonplaats!
GroenLinks groeit nog elke dag. In leden en in sympathisanten. Na onze succesvolle landelijke verkiezing zet GroenLinks Geldrop-Mierlo in op een goed resultaat bij de gemeenteraadsverkiezing in 2018. Daarbij zijn toegewijde leden van groot belang en daarom zoeken wij jou! Lijkt het je wat om de toekomst van jouw woonplaats mede te bepalen, om een steentje bij te dragen aan een eerlijkere en duurzamere leefomgeving voor iedereen? Overweeg dan eens om raadslid of fractie-assistent te worden of om je op een andere manier in te zetten voor GroenLinks.

Je kunt je nog tot eind oktober aanmelden als kandidaat. Na aanmelden zullen er gesprekken plaatsvinden en bieden we jou de mogelijkheid om via andere wegen kennis te maken met onze lokale GroenLinks-afdeling. Via meelopen met de huidige fractie, het bijwonen van ledenvergaderingen, het voeren van campagne en natuurlijk het reflecteren en netwerken tijdens de bijeenkomsten. Twijfel je om je aan te melden of heb je vragen, neem dan eens contact op met de voorzitter (Tineke Christophhersen) of een van de raadsleden. Ze staan je graag te woord om je meer duidelijkheid te verschaffen.

Momenteel zitten er 2 raadsleden van GroenLinks in de Geldrop-Mierlose gemeenteraad. Bij de landelijke verkiezingen werd GroenLinks in diverse gemeenten de grootste partij en haalden we ook veel stemmen in Geldrop-Mierlo. Laten we dat volgend jaar ook voor elkaar krijgen! Zie je het wel zitten om betrokken te worden, maar niet meteen om de raad in te gaan, dan is het fractie-assistentschap mogelijk iets voor jou. En natuurlijk kun je je steun voor GroenLinks laten zien door een positie in te nemen wat lager op de kandidatenlijst en ben je meer dan welkom om mee te helpen in onze campagne.

Als je belangstelling hebt mail dan naar de fractievoorzitter Rob van Otterdijk (robotterdijk@gmail.com) of de partijvoorzitter Tineke Christophersen (ajechristophersen@onsbrabantnet.nl). Je wordt dan vervolgens uitgenodigd voor een gesprek. We hopen snel van je te horen!

Wil je actief worden in de campagne? Schrijf je dan in op groenlinks.nl/doemee.

 

Rob van Otterdijk Lijsttrekker in Geldrop-Mierlo!

Beste GroenLinks leden in Geldrop en Mierlo,

Rob van Otterdijk is onze lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen
in 2018 in Geldrop Mierlo.

Het bestuur is blij met deze ervaren, betrokken en deskundige lijsttrekker.

Op 19 juni heeft het bestuur van de afdeling GroenLinks Geldrop-Mierlo u al geïnformeerd over het voornemen om onze huidige fractievoorzitter, Rob van Otterdijk, te benoemen als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen
in 2018. Op 23 juni heeft u een procedurevoorstel gehad en de vraag of u akkoord kunt gaan met de benoeming van Rob als lijsttrekker. Op 10 juli heeft het bestuur met enthousiasme vastgesteld dat er alleen positieve reacties op
dit voorstel ontvangen zijn. 

De campagne is begonnen en het campagneteam is volop aan de slag. We hebben U allemaal nodig om goede resultaten te behalen volgend jaar. GroenLinks zit nog steeds in de lift; ook in Geldrop Mierlo zijn er weer nieuwe leden en belangstellenden. Wellicht zijn er in uw omgeving mensen die graag actief willen zijn in de campagne of rechtstreeks op de hoogte gehouden willen worden van onze activiteiten. Een berichtje naar de secretaris (gm.groenlinks@gmail.com) is hiervoor voldoende.

Speciale aandacht vragen we voor mensen die zich in de volgende raadsperiode actief willen inzetten voor de fractie. Rob zal u hierover ook benaderen; we willen een sterke kandidatenlijst presenteren.

Groene zomergroeten en graag tot ziens, namens het bestuur van GroenLinks Geldrop-Mierlo,
Tineke Christophersen, voorzitter.

 

Ontbijtsessie op 2 juli

GroenLinks ontbijtbijeenkomst in Mierlo
Informele ontmoeting voor GroenLinks-leden en sympathisanten uit Geldrop-Mierlo

Geldrop, 25 juni 2017 – op zondag 2 juli houdt GroenLinks Geldrop-Mierlo haar eerste bijeenkomst op weg naar de Gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018.

Onder het genot van een ontspannen ontbijt bespreken de leden van GroenLinks de onderwerpen die zij belangrijk vinden voor haar verkiezingsprogramma. GroenLinks gelooft in een open, sociale en groene gemeente en wil graag weten wat dat betekent voor haar leden en sympathisanten in Geldrop-Mierlo.

Door ideeën bij elkaar te brengen wordt de kracht voor verandering in onze gemeente gebundeld. Daarom is iedereen die het GroenLinks gedachtegoed een warm hart toedraagt van harte welkom om mee te denken. De toegang is gratis en er is een open inloop tussen 9:30 uur en 11:00 uur. Voor vegetarisch eten, lekkere en gezonde drankjes en goede muziek wordt gezorgd.

Aanmelden kan heel eenvoudig door gebruik te maken van de reactieknop in het evenement op de Facebookpagina van GroenLinks Geldrop-Mierlo of door een e-mail te sturen naar geldrop-mierlo@groenlinks.nl. Verdere informatie wordt verstrekt via Facebook of na aanmelding per e-mail.

Over GroenLinks Geldrop-Mierlo

GroenLinks streeft naar een groen, sociaal en open Geldrop-Mierlo met actieve regionale samenwerking. GroenLinks Geldrop-Mierlo heeft twee zetels in de gemeenteraad en kent met haar fractieassistenten en politieke DenkTenk een actieve en optimistische achterban. Kijk voor informatie over onze afdeling en standpunten op geldrop-mierlo.groenlinks.nl.

 

Noot voor de redactie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met

Carin Pieper
06-16445454
carinpieper@yahoo.com

 

 

Pagina's