Nieuws

UPDATE over de begrotingsbehandeling 2019-2022

De fractie GroenLinks Geldrop-Mierlo heeft bij de begrotingsbehandeling veel van haar plannen kunnen realiseren.

Het gaat om:
- vergroening van speelplaatsen
- verbetering biodiversiteit voor bijen
- natuurinclusief bouwen
- eetbaar plantsoen
- minder afval, minder papier
- klimaatbegroting voor de komende 4 jaar
- motie kinderpardon

Een mooi succes voor de fractie, voor GroenLInks en voor Geldrop-Mierlo!

Lees verder

GroenLinks groeit en bloeit in Geldrop-Mierlo!

We zijn groter dan ooit! Na de gemeenteraadsverkiezingen van vorige maand zijn we in veel gemeenten de grootste, de tweede of derde partij geworden. De grootste in Helmond, Amsterdam en Utrecht en andere plaatsen.

Ook in Geldrop-Mierlo is het prima gegaan: we zijn gegroeid van 2 naar 3 zetels!
Inmiddels is de nieuwe coalitie bekend: GroenLinks doet mee!
Onze lijsttrekker Rob van Otterdijk is wethouder geworden en naast het ervaren raadslid Niek Engbers zitten nu nieuwkomers Eliane Bourassin en Paul Kuijken namens GroenLinks in de gemeenteraad.

En er zijn meer leden actief: Kasper Dam en Amber van Eersel zijn fractie-assistent Zij hebben geen stem tijdens de raadsvergadering, maar mogen wel deelnemen aan de raadkamers.

GroenLinks heeft een groen en sociaal verkiezingsprogramma. Kijk maar eens op onze website. Onze raadsleden deden en doen hun uiterste best om de GroenLinkse idealen ook in Geldrop-Mierlo te verwezenlijken.
En we hebben een enthousiaste achterban. Leden die meedenken, die meedoen en meepraten over hoe we Geldrop-Mierlo groener, duurzamer en sociale kunnen maken. Wil je ook meedoen? Je hoeft geen lid te zijn. Je mag het ook best eens uitproberen. Je bent echt niet verplicht om het hele jaar mee te doen.

Kom eens kennismaken en ervaar hoe leuk het is om politiek actief te zijn!

Meer weten? Bel voorzitter Tineke Christophersen: 06 3962 4284 of mail naar de secretaris: gm.groenlinks@gmail.com

Gemeenteraadsverkiezing 21-03-2018: groot succes!

Op 21 maart 2018, laat in de avond of eigenlijk vroeg in de nacht, kregen we de resultaten van de verkiezing: drie zetels voor GroenLinks!

 

Helemaal op eigen kracht gehaald: zonder lijstverbinding deze keer. Een uitstekende prestatie: het vele en goede werk van de campagnevoerders onder aanvoering van lijsttrekker Rob van Otterdijk is beloond met drie zetels!

Rob van Otterdijk, Niek Engbers en nieuwkomer Eliane Bourassin gaan namens GroenLinks de komende periode in de gemeente aan het (raads-)werk.

 

Kandidatenlijst vastgesteld!

24 sterke kandidaten zetten zich in voor een eerlijk en duurzaam Geldrop-Mierlo

Op donderdag 23 november jl. heeft de Algemene Ledenvergadering van GroenLinks Geldrop-Mierlo de kandidatenlijst voor de gemeenteraadverkiezingen van 2018 vastgesteld.

Huidig fractievoorzitter Rob van Otterdijk was al in een eerder stadium door de leden verkozen tot lijsttrekker. Van de in totaal 24 kandidaten wordt de top-6 uitgelicht:

Lees verder

Oproep

Beste Leden,

Sluit je aan bij de beweging! Komende maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen en inmiddels zijn de leden van GroenLinks Geldrop-Mierlo al druk in de weer om er een mooie campagne van te maken.
Een van de manieren waarop we met elkaar gaan communiceren is een whatsapp-groep waarmee we rondom campagneactiviteiten snel afspraken kunnen maken.

Wil je op de hoogte gehouden worden en helpen bij de activiteiten die we de komende maanden gaan uitvoeren dan kun je dus meedoen in de whatsapp-groep die hiervoor is opgericht; laat het ons weten via een mail of stuur een bericht naar 0650894126 waarin je aangeeft mee te willen doen met #GLGMGR18 (dat staat voor GroenLinks GeldropMierlo GemeenteRaadsverkiezingen 2018).

Met vriendelijke groet,
Paul Kuijken.

GroenLinks Geldrop-Mierlo zoekt jou als kandidaat-raadslid

Bepaal de toekomst van je woonplaats!
GroenLinks groeit nog elke dag. In leden en in sympathisanten. Na onze succesvolle landelijke verkiezing zet GroenLinks Geldrop-Mierlo in op een goed resultaat bij de gemeenteraadsverkiezing in 2018. Daarbij zijn toegewijde leden van groot belang en daarom zoeken wij jou! Lijkt het je wat om de toekomst van jouw woonplaats mede te bepalen, om een steentje bij te dragen aan een eerlijkere en duurzamere leefomgeving voor iedereen? Overweeg dan eens om raadslid of fractie-assistent te worden of om je op een andere manier in te zetten voor GroenLinks.

Je kunt je nog tot eind oktober aanmelden als kandidaat. Na aanmelden zullen er gesprekken plaatsvinden en bieden we jou de mogelijkheid om via andere wegen kennis te maken met onze lokale GroenLinks-afdeling. Via meelopen met de huidige fractie, het bijwonen van ledenvergaderingen, het voeren van campagne en natuurlijk het reflecteren en netwerken tijdens de bijeenkomsten. Twijfel je om je aan te melden of heb je vragen, neem dan eens contact op met de voorzitter (Tineke Christophhersen) of een van de raadsleden. Ze staan je graag te woord om je meer duidelijkheid te verschaffen.

Momenteel zitten er 2 raadsleden van GroenLinks in de Geldrop-Mierlose gemeenteraad. Bij de landelijke verkiezingen werd GroenLinks in diverse gemeenten de grootste partij en haalden we ook veel stemmen in Geldrop-Mierlo. Laten we dat volgend jaar ook voor elkaar krijgen! Zie je het wel zitten om betrokken te worden, maar niet meteen om de raad in te gaan, dan is het fractie-assistentschap mogelijk iets voor jou. En natuurlijk kun je je steun voor GroenLinks laten zien door een positie in te nemen wat lager op de kandidatenlijst en ben je meer dan welkom om mee te helpen in onze campagne.

Als je belangstelling hebt mail dan naar de fractievoorzitter Rob van Otterdijk (robotterdijk@gmail.com) of de partijvoorzitter Tineke Christophersen (ajechristophersen@onsbrabantnet.nl). Je wordt dan vervolgens uitgenodigd voor een gesprek. We hopen snel van je te horen!

Wil je actief worden in de campagne? Schrijf je dan in op groenlinks.nl/doemee.

 

Pagina's