23 mei..... Dreigende onweersbuien ten spijt komen GroenLinksleden uit Geldrop en Mierlo bij elkaar in de Herberg in Zesgehuchten. Onderwerp van gesprek is hoe we als leden van deze afdeling met elkaar het inhoudelijke gesprek gaan voeren over politieke zaken. We zijn immers niet voor niets lid geworden van een politieke partij…

Denktank
Het bestuur heeft het initiatief genomen om de leden die zich eerder hadden uitgesproken graag mee te willen denken en praten, uit te nodigen voor deze avond. We willen op deze manier een begin maken met de werkgroepen die tijdens een eerdere ALV zijn aangekondigd.

De avond hebben we de naam ‘Denktank’ gegeven. 
Het is een ontspannen bijeenkomst waarbij ruimte is voor iedereen om zich uit te spreken. Het gesprek gaat de ene keer over de werkwijze, dan weer over inhoudelijke onderwerpen. Thema’s als duurzame energie, PGB, samenwerking met de PvdA, duurzame woningvoorraad en de aantrekkelijkheid van lokale politieke partijen, passeren de revue. Niet om op deze avond uitputtend te worden besproken, maar om ze als onderwerp terug te laten keren op de agenda.

Vervolg
We spreken met elkaar af, dat de Denktank op een vast moment in de maand bij elkaar komt. Er komt een flexibele agenda waarin maandelijks de actuele lokale en nationale ontwikkelingen worden gevolgd. Daarnaast is er ruimte om een onderwerp dieper met elkaar te bespreken. Op deze manier worden gaandeweg bouwstenen opgesteld voor het verkiezingsprogramma voor de gemeenteraad in 2014. En dat zal niet de enige uitkomst zijn. We hopen op veel creatieve ideeën en vervolgacties. Denk bijvoorbeeld aan een politiek café, een ingezonden artikel in de krant, een essay op de website of een excursie voor leden en belangstellenden. Alle ideeën zijn welkom…

De volgende Denktank bijeenkomst is gepland op 19 september. Op de agenda dan het “10 puntenplan voor nieuw natuurbeleid” van de Brabantse Milieufederatie. Han Monteiro zorgt voor de aftrap.

Belangstelling?
Belangstelling om de Denktank bijeenkomsten bij te wonen? Neem contact op met onze secretaris Jos Klomp, 06-51840742, geldrop-mierlo@groenlinks.nl .