De leden van GroenLinks uit Someren willen meer groene politiek in hun gemeente. Eén van de leden trommelde de Somerense leden bij elkaar en nodigde ook het bestuur van de afdeling uit. De landbouwpolitiek en de vaak negatieve gevolgen hiervan voor mens, dier, natuur en milieu, stonden centraal op het zorgenlijstje van deze GroenLinksers. Ze besloten om hiervoor snel een GroenLinksavond te organiseren om met de Somerense bevolking in gesprek te gaan.

In een eerste vergadering brainstormden de Somerense GroenLinksers over de noodzaak van politieke veranderingen in Someren. Aandacht voor afbraak van voorzieningen voor sociaal zwakkeren, meer duurzame energie, geen gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen, het zijn belangrijke thema's voor deze enthousiaste leden. Maar de thema's gezondheid en plattelandsontwikkeling staan bovenaan het lijstje.

Het zou mooi zijn als GroenLinks  enkele plekjes kan krijgen in de volgende gemeenteraad van Someren en daar willen de leden zich graag voor inzetten. Maar het belangrijkste doel is toch wel het streven naar een gezonde en leefbare samenleving voor nu en vooral in de toekomst. "Onze kinderen en kleinkinderen moeten niet geconfronteerd worden met de negatieve gevolgen van de huidige bio-industrie die in veel gevallen bedreigingen voor mens, dier en natuur met zich meebrengt". Vooral de groeiende grootschaligheid van de bedrijven baart de Somerense leden zorgen. Ze zijn bang voor de gezondheidsrisico's van deze grootschaligheid voor de omwonenden.
De GroenLinksers dragen de boeren een warm hart toe, enkelen zijn zelf van boerenafkomst. "Boeren zijn belangrijk voor Someren, zijn dit altijd geweest en zullen dit ook moeten blijven." Maar "boeren" moet dan wel op een duurzame wijze met respect voor mens, dier en natuur.