Onze afdeling Geldrop-Mierlo e.o. is er trots op maar liefst drie kandidaten op de kieslijst voor de Provinciale Staten te hebben. Een zeer ervaren kandidaat is HETTY TINDEMANS, nummer 18 op de lijst. Hetty is in het verleden al vijf jaar fractievoorzitter geweest voor GroenLinks in de Provinciale Staten van Noord-Brabant. Vóór die tijd was Hetty raadslid in de Gemeente Mierlo voor GroenLinks. Het motto van Hetty is om iedereen te laten participeren in de samenleving om te zorgen dat iedereen het goed kan hebben en een gezond en prettig leven kan hebben. Belangrijkste punten in de provinciale verkiezingen zijn het voorkomen van nog meer MEGASTALLEN in ons mooie Brabantse land en het behoud van GROEN.

Hetty woont in Mierlo en is in de afgelopen jaren wethouder in Valkenswaard geweest voor GroenLinks en ze is momenteel wethouder in de Brabantse gemeente Landerd. Hetty vertelt hoe het is om een “wethouder van buiten” te zijn in een “vreemde” gemeente. "Landerd is een leuke kleine gemeente met drie kleine kernen." Als wethouder heeft ze een brede portefeuille met hierin landschapsbeleid, duurzaamheid, financiën, openbare werken, monumentenbeleid en openbaar vervoer. Allemaal thema’s die ook in de provincie Noord-Brabant erg van belang zijn en nu onder druk staan. "Het voordeel als wethouder van buiten is, dat je met een goede afstand naar de dossiers kan kijken. Als je je inzet voor de medemens, maakt het niet uit of je dat doet voor mensen uit je eigen dorp of voor mensen in andere dorpen. Overal is de mens even belangrijk. En het is wel eens nodig om te voorkomen dat besturen er teveel op gericht wordt om het bepaalde mensen teveel naar de zin te maken." In haar huidige functie kan Hetty zich inzetten voor één van de provinciale landschappen: De Maashorst. Dit gebeurt in een zeer goede samenwerking met allerlei instanties en natuur- en milieuorganisaties, maar ook met recreatieve organisaties. We kunnen zo het landschap niet alleen groen houden, maar ook toegankelijk maken voor mens en dier en zorgen dat het er ook goed toeven is voor de mensen die daar wonen. Dit past heel erg goed bij de GroenLinks-filosofie.

Haar boodschap voor de kiezers is tenslotte, dat mensen zich heel goed moeten realiseren hoe belangrijk deze verkiezingen zijn. Het huidige kabinet van CDA, VVD en PVV als gedoger, bezuinigt op de verkeerde zaken en het is gewoon heel goed dat GroenLinks hier tegenwicht aan biedt. DUS STEM GEWOON VOOR GROENLINKS.